Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op woensdag 7 juni was Biljartvereniging Ommoord te Rotterdam, de gastheer voor het Nationaal Kampioenschap driebanden klein 1e, 2e en 3e klasse bij het Dagbiljarten.

Na het welkomstwoord door de voorzitter van B.C. Ommoord, Cees de Block opende Piet van de Linde namens de Liga van het district Rotterdam om 10.15 uur dit Nationaal Kampioenschap.

Voor de lunch stonden er voor alle drie de klasse twee volledige ronden ingepland.
In de 3e klasse wist Gerard Veelenturf zijn beide partijen te winnen.
Tegen Gert Schotpoort had hij hier 47 beurten voor nodig en tegen Jan Feikens bleef het scorebord op 35 beurten staan. Met deze vier punten stond hij na de ochtendsessie alleen aan kop.
Steef Wesseling kende ook een winstpartij tegen Jan Feikens, maar moest daarna weer zijn meerdere erkennen in Gert Schotpoort. Zowel Steef als Gert kwamen met dit resultaat op twee punten. Het carambolepercentage van Steef was iets hoger, dus goed voor een tweede plaats.
Na de door BC Ommoord aangeboden lunch voor de spelers, arbiters, schrijvers en genodigde, was de situatie dat Gerard en Steef in een onderling duel uit gingen maken wie er als kampioen gehuldigd zou worden.
Gezien zijn eerdere twee winstpartijen werd Gerard door het publiek als favoriet beschouwd. Deze favorietenrol maakten hij volledig waar door in de 35e beurt de partij uit te maken en hiermee ongeslagen gekroond mocht worden als Kampioen van Nederland.
De partij om de 3e en 4e plaats werd weliswaar een overwinning voor Jan Feikens, maar Gert Schotpoort wist de schade beperkt te houden en behield met een beter carambolepercentage zijn 3e plaats.

In de 2e klasse bleven zowel Henk Schreurs en Piet van der Wouden in de eerste twee partijen ongeslagen. Henk won in 46 beurten van Karel Scheeres en in 32 beurten van Henk Clermonts. Piet van der Wouden wist ook van deze twee heren te winnen in respectievelijk 51 en 35 beurten.
Dus ook in deze klasse bleef er voor na de pauze echte finalepartijen over.
De strijd om de 3e en 4e plaats werd uiteindelijk een prooi voor Henk Clermonts. In beurt 52 maakte hij zijn 20 caramboles vol. Karel Scheeres bleef op 15 van zijn 18 te maken caramboles steken.

Over de afloop van de partij om plaats één tussen Henk Schreurs met 18 caramboles en Piet van der Wouden met 16 caramboles, was er vooraf niets te voorspellen.
Beiden spelers waren nog ongeslagen en hadden een goede indruk achter gelaten.
Vanaf het begin van de partij was het Henk die door regelmatig te scoren langzaam een voorsprong opbouwde en deze ook tot het eind wist vast te houden.
In beurt 44 beurten was het pleit beslecht en hadden wij ook in de 2e klasse een ongeslagen kampioen. Piet van der Wouden kwam in de slotpartij weliswaar zes caramboles tekort, maar kan beslist terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

In de 1e klasse leek de plaatselijke favoriet; Ben de Brabander, rechtstreeks op de titel af te stevenen. Als enige wist hij zijn eerste twee partijen zeer overtuigend te winnen. Johan Hegh kwam er tegen Ben in 44 beurten vier tekort en Bart Kablau, mede geplaagd door wat lichamelijke klachten, bleef op 17 van zijn 28 te maken caramboles steken.
Henk Nissen won zijn eerst partij in 38 beurtjes van Bart Kablau, maar verloor vervolgens in 43 beurten van Johan Hegh.
Met de laatste partij nog te gaan stond Ben riant nu aan kop met vier punten, gevolgd door Henk en Johan met twee punten en Bart nog op de nul.
Maar in deze klasse zat het venijn echt in de staart.

Bart Kablau voelde zich na de pauze beduidend beter en wist in een prima partij in slechts 31 beurten en met een moyenne van 0.903 van Johan Hegh te winnen.
Tot op dat moment was dit de kortste partij van het Kampioenschap.
Johan Hegh kwam totaal niet in zijn spel en bleef op slechts zes caramboles steken. Hierdoor zag Johan ook nog eens een vrij zeker gewaande derde plaats aan zijn neus voorbij gaan. Bart Kablau was namelijk in percentage ruim over hem heen gegaan.
De eerlijkheid gebied echter wel te zeggen dat er bij Johan in deze partij werkelijk niets wilden lukken. Veel achterom en net mis, maar dit is vaak inherent aan het driebanden.

Voor aanvang van de finalepartij stond Ben de Brabander twee punten los op zijn directe tegenstander Henk Nissen. Hij mocht dus eventueel verliezen, als hij er maar niet te veel te kort zou komen. Het tegendeel bleek echter waar.
Henk schoot uit de startblokken en zette Ben vanaf het begin meteen onder druk.
Regelmatig scorend zag hij zijn voorsprong steeds verder groeien en ondanks dat Ben helemaal niet slecht speelde, moest hij het antwoord schuldig blijven.
Ook deze partij werd in de 31e beurt beslist. Onder luid applaus scoorde Henk Nissen zijn 24e en laatste carambole. Ben kwam niet verder dan 19 van zijn 28 te maken caramboles. Toch nog goed voor een moyenne van 0.612, maar door de negen caramboles die hij tekort kwam, zakte zijn percentage van 100% naar 89.28%.
Henk was door de winstpartij in punten gelijk gekomen en zag zijn carambolepercentage stijgen van 93.75% naar 95.83%. Ruim voldoende voor de overwinning.

Exact volgens de planning kon om 17.30 uur door de wedstrijdleider Frans Schröder en de bondsafgevaardigde Arie Klomp, met de prijsuitreiking begonnen worden.
Na de nodige bedankjes en felicitaties, klonk voor de drie
Nederlands Kampioenen driebanden klein 1e, 2e en 3e klasse seizoen 2016/2017
om iets voor zessen het Wilhelmus uit de speakers en de kelen van de meegebrachte supporters.

Het slotwoord was voor de bondsafgevaardigde Arie Klomp.
Hierin bedankte hij de Liga van het district Rotterdam en de Biljartvereniging Ommoord voor de prima verlopen organisatie. Voornamelijk noemde hij Frans Schröder, Martin den Boer en Chris de Wijs die verantwoordelijk waren voor de wedstrijdleiding. Nadat aan Cees de Block de oorkonde van de KNBB was uitgereikt sloot Arie klomp om 18.15 uur dit Nationaal Kampioenschap en kwam er een einde aan een enerverende en spannende dag.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.