Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In het weekend van 16 en 17 september is het Districtskampioenschap Driebanden Klein 3e klasse verspeeld, hieronder het verslag.
De 1e ronde liet zien dat men allen wat moest wennen aan het materiaal en de finalezenuwen moesten er nog uit. Achteraf zou blijken dat de eerste ronde een weerspiegeling zou zijn van het hele toernooi. Cor Luyendijk won zijn partij nipt van Cor Souge maar deed dit in 69 beurten, Bert Willems won van clubgenoot Ed Bakarbessy in 58 beurten en Dick van Wageningen won zijn partij in een nette 50 beurten van Gerard Mens en deze achterlatend op 10 caramboles.
In ronde 2 ging het al wat beter en de latere nummers 1 en 2 lieten hier zien dat zij met hoge verwachtingen naar deze finale waren gekomen. Cor Luyendijk deed zijn eerste partij vergeten door zijn partij in 47 beurten te winnen van Ed, die niet verder kwam dan 13 caramboles. Dick ging verder waar hij in de eerste ronde was begonnen, hij won van Cor Souge in 49 beurten. De langste partij van het toernooi kwam te staan op naam van Bert en Gerard zij gebruikten in een moeizame partij 70 beurten om aan het einde te komen. Bert, die in deze partij de hoogste serie van het toernooi maakte namelijk 5, won met 20 om 16.
De 3e ronde zou de beste blijken, waarschijnlijk wilde iedereen graag naar huis, dus werd er de gang ingezet. Dick won zijn partij van Ed in 56 beurten, maar het was nipt want Ed kwam maar 1 carambole te kort, door het aantal beurten kwam Dick wel weer uit onder de Promotie grens. Gerard haalde zijn 1e winstpartij binnen ten koste van Cor Souge in 49 beurten. Cor Luyendijk won ook zijn derde partij van Bert in 48 beurten, Bert kwam helaas niet verder dan 15 caramboles.
We begonnen de tweede dag met twee nog ongeslagen spelers namelijk Dick van Wageningen en Cor Luyendijk. Het zou blijken dat deze twee ook uit gingen maken wie er kampioen zou worden. Dick had nog wel de leiding op moyenne maar in de laatste twee partijen zou blijken dat Cor orde op zaken ging stellen.
In ronde 4 lieten we de eerste remise partij registreren Dick moest de punten delen met Bert maar zij hadden wel 63 beurten nodig. Cor Luyendijk pakte zijn partij tegen Gerard die niet verder kwam dan 14 caramboles, maar Cor gebruikte maar 42 beurten en kwam hierdoor dicht naar de moyennegrens van de tweede klasse. Ed kwam op zondag ook goed uit de startblokken en won zijn partij in 36 beurten (moy. 0.555), Cor Souge kwam in dit geweld niet verder dag 9 caramboles.
In de laatste ronde gebeurde nog wel wat, Cor Souge won eindelijk zijn eerste partij van Bert, het was een mooie partij in 45 beurten en Cor had er wel een klein beetje recht op, want het was zeker niet zijn weekend want het leek in voorgaande partijen wel dat als zijn speelbal in de buurt kwam van bal drie deze zich kleiner maakte zodat de speelbal erom heen kon of hem miste. Ed en Gerard wilden nog geen afstand nemen van het toernooi en deelden de punten in 69 beurten.
En de finalepartij tussen Dick en Cor Luyendijk begon een kwartier later maar zij waren toch als eerste klaar, Cor won zijn partij van Dick in 35 beurten, de kortste partij van het toernooi. Door deze korte partij ging Cor ook nog door de 0,400 grens, dus hij werd niet alleen ongeslagen kampioen hij promoveerde ook nog eens naar de 2e klasse.

Geschreven door biljartvereniging Hoogvliet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.